top of page
Watson en ik opzij.jpg

MARIA KONIJNENBELT

WATSON

Als kind was ik al veel met pony's en paarden bezig. Ik zag hen niet als een 'ding' waar je op gaat zitten en dat moet doen wat jij zegt, maar als een partner die naast je staat.
Na mijn studie Geschiedenis aan de Vrije Universiteit heb ik ruim twintig jaar als communicatieadviseur gewerkt. In 2016, kort nadat mijn moeder onverwacht overleed, besloot ik het roer om te gooien en mijn liefde voor paarden te combineren met het coachen van mensen. Ik volgde de opleiding tot paardencoach bij het Chiron Center in Schermerhorn. Een opleiding waarbij je uiteraard veel theorie leert - en die in de praktijk oefent - maar waar je daarnaast vooral wordt aangemoedigd je intuïtie te ontwikkelen en te volgen. Daarin verschilt deze opleiding van de andere opleidingen in Nederland: je maakt gebruikt van wat er al is. (Dat doe ik ook tijdens de coachsessies.) De opleiding heb ik in 2017 afgerond, maar als paardencoach ben je nooit 'klaar'.
Ik heb aanvullende cursussen gevolgd op het gebied van EFT (Effective Freedom Techniques), rouwverwerking, echtscheiding en pestgedrag en start binnenkort met de opleiding 'Anders leren met paarden'. Dus straks kun je ook bij mij terecht als je leerproblemen hebt. Door het volgen van deze vervolgcursussen en het contact met andere paardencoaches blijf ik elke dag weer leren. Het allermeeste leer ik echter van de mensen en paarden waarmee ik werk. Elke sessie is altijd óók weer een mooie les!

Watson (die ik 'Witje' noem) is sinds september 2019 bij mij. Hij is een KWPN-er van 19 jaar met een bewogen verleden - hij was zelfs bijna naar de slager gestuurd! - en we zijn nog volop bezig elkaar te leren kennen. Watson is ontzettend gevoelig en staat nog niet heel stevig met zijn vier benen op de grond. Omdat ik hem alle tijd wil geven die hij nodig heeft om te 'landen', zet ik hem nog niet in voor coaching. 

Watson en ik groeien elke dag en ik ben er van overtuigd dat hij ooit klaar is om anderen te helpen. Maar ik heb geen haast, zijn welzijn staat voorop.

Bij de coachsessies zet ik de paarden en pony's in van Power of the Horse, de holistische paardenschool van Daniëlle Schubert, in Beverwijk. Alle paarden hebben hun eigen karakter en vaardigheden. Waar het ene paard duidelijk kan helpen je leiderschapskenmerken bloot te leggen, is het andere weer een fijne spelpartner om bijvoorbeeld de dynamiek binnen een groep onder de loep te nemen, of je te ondersteunen in je rouwproces.

Power of the horse.jpg

DE COACHPAARDEN

bottom of page